Ulla Börjesson (S) bjöd på onsdagen in till pressträff om ridhuset i Färgelanda.
Ulla Börjesson (S) bjöd på onsdagen in till pressträff om ridhuset i Färgelanda.

Kommunen: Läget är låst

På onsdagen höll ledande kommunpolitiker pressträff om Färgelanda Ridklubb.

ANNONS
|

Framtiden för Färgelanda ridklubb har länge varit osäker. Det hyresavtal som kommunen har med anläggningen löper ut vid nyår. Han som äger fastigheten har tidigare meddelat att han vill sälja och klubben är redo att köpa.

Men klubben har begränsat med pengar och är beroende av att kommunen är med och stöttar ekonomiskt.

På onsdagen hölls en pressträff och det varUlla Börjesson som är (S) Kommunstyrelsens ordförande och Kenneth Carlsson (L), 1:e vice ordförande, som bjudit in.

Men några nya besked om det kan bli en affär kom inte. För fastighetsägaren vill ha 7,8 miljoner för anläggningen och de är inga pengar man vill lägga. Ridklubben har lagt ett bud på 5,5 miljoner, vilket också ligger i linje med de värderingar som klubben låtit göra.

ANNONS

- Behovet av en ridklubb i Färgelanda är ostridigt men det är fastighetsägaren som sitter på nyckeln, säger Kenneth Karlsson.

Även Ulla Börjesson (S) konstaterar att det det från deras sida inte finns några möjligheter att betala de summor som fastighetsägaren begär. Det är inte förenligt med en god ekonomisk hushållning av skattebetalarnas pengar, poängterar hon.

- Läget är låst, säger Ulla Börjesson.

Om det ska bli en affär innan hyreskontraktet går ut den 31 december, måste fastighetsägaren och ridklubben ha kommit överens om en prissumma senast tisdag nästa vecka. För på onsdag hålls årets sista kommunfullmäktige i Färgelanda, där detformellabeslutet om att stötta ridklubben måste tas.

Som nödlösning återstår möjligheten att än en gång förlänga hyreskontraktet tillfälligt, så som man gjorde i somras.

- Men då höjdes också hyran väldigt väsentligt, säger Ulla Börjesson.

Och ärendet kan heller inte dras i långbänk hur länge som helst, fyller Kenneth Carlsson i.

- Det kan inte hålla på hur länge som helst, det här tar mycket energi och kraft, inte minst från ridklubben, säger han.

ANNONS