Akut sökinsats efter försvunna 17-åriga Wilma Andersson

Wilma Andersson 17-år har varit försvunnen sedan förra veckan. Försvinnandet har anmälts till polisen som har påbörjat en eftersökning. Under måndagskvällen anordnade organisationen FIKK (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) en akut sökinsats efter flickan.

ANNONS
|

– Vi mottog anmälan under gårdagen och vi har påbörjat ett ärendet. Vi mottager väldigt gärna tips från allmänheten, säger Lars Göran Bäckman, utredningssamordnare vid polisen i Uddevalla.

Wilma sågs senast i området på Walkesborg i centrala Uddevalla den 13 november. Hon beskrivs som cirka 168 centimeter med långt mörkt hår med blonda slingor. Vid försvinnandet var hon troligen klädd i en lång svart pälskappa.

Ärendet har hamnat hos Fyrbodals enhet för grova brott. Men i nuläget finns inga indikationer på att det ska finnas något brott bakom försvinnandet.

– Nej det gör det inte, åtminstone inte än. Vi vet inte vad som har hänt och vi får börja prata med hennes närmaste anhöriga. Hon är efterlyst och vi får undersöka om vi kan få något svar på vart hon kan ha tagit vägen, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

ANNONS

Enligt Timmersjö hade Wilma den sista kontakten med sina föräldrar i torsdags. Polisanmälan om försvinnandet inkom till polisen under söndagen.

Anordnar sökinsats

Hjälporganisationen FIKK organiserade under måndagskvällen en akut sökinsats efter flickan. Insatsen utgick från Shell på Kuröd och Bohusläningen befann sig vid platsen strax före 20.00.

– Vi har en ungefärlig plan för hur vi ska söka, säger Patrick Cohen, insatsledare vid FIKK, till Bohusläningen på platsen.

Varför söker ni på Kuröd?

– Det kan jag inte säga. Det handlar om samordning med bland annat polis och räddningstjänst, säger Patrick Cohen.

Stor sökinsats

Vid halv tio på måndagskvällen deltog ungefär 70 personer i sökinsatsen.

– Vi har inte något resultat i nuläget men vi kommer att fortsätta tills alla går hem för att sova eller tills det att vi hittar henne, säger Patrick Cohen.

Sent på måndagskvällen hade man ännu inte gjort några fynd.

– Vi har varit runt på nästan alla platser i Uddevalla. Totalt har nära 100 personer varit ute och letat. Vi kommer troligen att fortsätta hela natten, säger Patrick Cohen.

När klockan närmade sig 01 på natten till tisdag började sökinsatsen avrundas, för att sedan tas upp igen på tisdagen.

– Vi avrundar nu och kommer ta upp sökandet igen imorgon bitti. Då kommer vi ha hjälp av drönare och hundar också, säger Patrik Cohen.

ANNONS

Inga spår

Polisen har haft ett område vid Nordmanneröd avspärrat, då ett par skor hittats där. Men fyndet verkar inte vara någon ledtråd till vart flickan har tagit vägen.

– Vi måste kontrollera det, men det finns ingenting som pekar på att skorna tillhört henne, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Under tisdagen meddelar polisen att det finns misstankar om att Wilma har mördats och en man har gripits.

LÄS MER:Man gripen misstänkt för mord på Wilma

Om du vet något om försvunna Wilma Andersson kan du kontakta polisen via 114 14.

ANNONS