Uddevallaborna sörjer Lena - "Du är oersättlig"

Det var 69-åriga Lena Wahlberg från Ljungskile som dödades i fredagens terrorattack i Stockholm.

ANNONS
Efter önskemål från familjen publicerar vi nu hennes namn och bild. Bohusläningen har tidigare berättat att en kvinna från Uddevalla kommun var ett av de fyra dödsoffren i terrorattacken. Familjen ville varken då eller nu ge ytterligare kommentarer.

Det var strax före klockan 15 på fredagen som en kapad lastbil körde in på Drottninggatan, som är en gågata, i centrala Stockholm. Där fortsatte föraren framåt i allt högre fart, med siktet inställt på människor, och mejade ner alla som inte hann undan. Han körde slutligen in i entrén på Åhléns varuhus där det tog stopp.

Ytterligare en person bland de omkomna var svensk medborgare-en elva-årig flicka. De två andra var en brittisk medborgare, Chris Bevington, 41,och en belgisk medborgare, en kvinna i 30-årsåldern.

Förutom de fyra omkomna skadades också 15 personer varav nio fortfarande vårdas på sjukhus. Flera har mycket svåra skador.

ANNONS

Lastbilsföraren,39-årige Rakhmat Akilov från Uzbekistan, har häktats misstänkt för terrorbrott genom mord. Ytterligare ett antal person har hämtats in för förhör och flera är frihetsberövade.

Kondoleanser och minnen av Lena Wahlberg har under dagen strömmat in på Bohusläningens Facebook-sida där man bland annat kan läsa hälsningar som:

"Herregud vad hemskt! Denna underbara,snälla och bästa människa... Vila i fred Läs-Lena.", "Fina fina Lena. Du är oersättlig. Tack för all varm omtanke. Du har förmågan att se människan och att visa att vi tillsammans kan göra gott. Jag saknar dig. Fina Lena." och "Finaste Lena, du är saknad av så många".

LÄS MER:"Hon hade förmågan att se andra"

Lena Wahlberg var ordförande för Amnesty i Ljungskile, och varit aktiv i organisationen sedan 1985. I ett pressmeddelande på Amnestys hemsida uttalar sig Anna Lindenfors, generalsekreterare för Amnesty Sverige:

- Lena Wahlberg var mycket uppskattad och är djupt saknad. Våra tankar går till hennesfamilj och anhöriga, samt till hennes Amnestyvänner i Ljungskile.

Amnesty Ljungskile låter meddela att de vill sörja i ro, och kommer inte uttala sig i media.

ANNONS