Unikt inrett hus i New York till salu

LYXHUSET: Bostaden på Long Island har en utsida och en trädgård som lika väl kunde legat i Versailles. Det är fontäner, statyer och fullt med storslagen grönska. Men när man går in i det stora lyxiga huset döljer sig en helt annan stil. Och det är garanterat bostadens spa som är den stora snackisen. Där är det ingen brist på varken mönster eller färger.

ANNONS

På Long Island, New York, ligger ett hus som är till salu nu. Mäklarna som håller i försäljningen verkar vilja hålla fastighetens storlek hemlig, men enligt amerikansk media är det på 5 500 kvadratmeter. Men då får man totalt tre hus som ligger på området.

Det största huset ligger precis vid vattnet och har bland annat utsikt över New Yorks skyskrapor.

Utsidan är spektakulär. Med sin trädgård, alla sina fontäner och statyer skulle det kunna ha legat i Versailles. En av de många statyerna har blivit placerad mitt i poolen.

Poolen och den privata bryggan är byggd ute i vattnet. Och har köparen en yacht kan man köra den nästan ända hem.

ANNONS

Vid poolen ligger en jacuzzi och ner i poolen kan man glida via en rutschkana, något som säkert skulle glädja barnen.

Där ligger även en tennisbana, en inomhusbana för racketboll och en stor terrass. Har man många gäster kan de få bo i de lite mindre husen på tomten, ett av dem har ”bara” har sex sovrum och åtta badrum.

LÄS MER:Nybyggda ”The One Bel Air” till salu för miljarder

Fiskar i taket och på poolbotten

Om utsidan har en fransk och mer klassisk stil, så är det en helt annan stil på insidan. Mer Mellanöstern möter Las Vegas kanske. Det är färgglatt, storslaget, mycket marmor, silver, guld, målade glastak, och husets spa liknar nog inget annat med sin maritima inredning.

Det är snäckor på väggarna och i taket, stolarna och sofforna är snäckformade. Tropiska fiskar, bläckfiskar, maneter, giraffer, noshörningar och tigrar pryder golv, väggar, tak och en av inomhuspoolernas botten. Och mitt i allt står flera lampor i form av guldpalmer. På ett ställe i poolområdet är golvet öppet och man kan titta ner på ett jättestort dockhus fyllt med gosedjur. Unikt får man väl säga.

Bild: Josh Goetz

I de tre husen finns totalt 18 sovrum och 32 badrum, sex öppna spisar, en hemmabio, frisörsalong, vinkällare, flera walk-in-closets, träningslokal, bastu och ett kontor. Men också ett kasinorum, en balsal, en bowlinghall med två banor, hiss och flera pooler.

ANNONS

En av matsalarna har fått ett blått och gul-beige marmorgolv, vilket är precis samma färger som på det målade glastaket och möblerna är i silver. Vardagsrummen i hemmet är precis lika storslaget inredda, med marmor, stora möbler och färgglada glastak. Även bowlinghallen har fått ett målat glastak, precis som köket. På tomten ligger även ett garage med plast för nio bilar.

Pris? En halv miljard kronor

Trots all lyx på in- och utsidan är det svårsålt. För några år sedan var priset cirka 900 miljoner kronor, utan att någon nappade. Då sjönk priset till 775 miljoner, sen sänktes det över 100 miljoner till, och så vidare. Nu är priset nästan halverat och ligger på 500 miljoner kronor, för alla tre husen. Vill man bara ha det lilla huset med sex sovrum kostar det drygt 68 miljoner kronor.

Köper man rubbet är det bra att veta att fastighetsskatten är på hela 4,7 miljoner per år.

Sugen på ett köp? Här är mäklarna.

LÄS MER:Se Drakes hyrda hus i Beverly Hills

LÄS MER:Lyxhuset har sex kök, tre pooler och en akvarietunnel

LÄS MER:Tyra Banks säljer huset i Pacific Palisades

ANNONS