Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen torsdagen den 4 augusti 2022.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under torsdagseftermiddagen och kvällen drar ett stort åskoväder in över Bohuslän. Skyfall, åska och blixtar väntas påverka tågtrafiken och elförsörjningen. SMHI har utfärdat en gul varning för området.

– Det är bra att hålla sig inomhus, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

LÄS MER: Kraftig åska och skyfall – SMHI utfärdar gul varning

Valrossen Freya har haft en händelserik sommar. Efter besök på Smögen har hon solat i båtar i Norge. Nu har hon tagit sig vidare i grannlandet – där hon jagat en badare.

LÄS MER: Valrossen Freya jagade norsk badare: ”Väste”

I slutet på juni dömdes en 40-årig man till 21 månader i fängelse för grov kvinnofridskränkning och barnfridsbrott mot sin sambo och hennes två döttrar. Mannen betraktades som en bonuspappa, och är ytterligare en siffra i statistiken över anmälda barnfridsbrott i Fyrbodal sedan lagen trädde i kraft i fjol.

ANNONS

– Jag blev livrädd, min första tanke rörde inte mig själv utan mina barn, att de skulle behöva uppleva det, berättade tvåbarnsmamman i polisförhör.

LÄS MER: Ett år med barnfridsbrott – polischef: ”Lagen ligger helt rätt i tiden”

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.

ANNONS