Gunilla Håkansson: Lägg dig till med en ny vana – logga in och läs tidningen digitalt!

Från och med i höst, 1 oktober närmare bestämt, kommer Bohusläningen att minska antalet papperstidningar per vecka . Vi kommer att finnas som sajt och precis som tidigare kommer e-tidningen ut måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. Men kopian av e-tidningen, papperstidningen, den delas ut enbart på tisdagar, torsdagar och lördagar.

ANNONS
|

Redan i dag är de flesta av våra läsare digitala. De har upptäckt fördelarna med att oavsett väder och vind i lugn och ro kunna logga in och ta del av de senaste nyheterna - långt före alla papperstidningsläsarna. Oavsett om du går upp klockan sju, sex, fem eller fyra på morgonen - tidningen är färdig och väntar på dig, rykande färsk! Du kan till och med läsa e-tidningen kvällen innan om du har svårt att hålla dig - runt tio på kvällarna släpper vi tidningen digitalt, dagen innan den når papperstidningsläsarna. Det är lättare att förstora om du har svårt att läsa liten text. Man kan dessutom dygnet runt få nyheter från vår sajt som hela tiden uppdateras med det senaste. Och att läsa e-tidningen eller hänga med på vår sajt är betydligt miljövänligare än att läsa pappret som måste produceras, tryckas och fraktas. Så lägg dig till med en ny vana och logga in och läs Bohusläningen digitalt.

ANNONS

Men det är klart att det finns läsare som lever i ett digitalt utanförskap och inte kan ta till sig Bohusläningen på något annat sätt än genom en papperskopia av e-tidningen. Problemet är att när de som läser pappret blir så få, så blir distributionen väldigt dyr. Vi får inget driftstöd från staten, något som jag tidigare propagerat för att vi kanske borde få. Men det har nu blivit så hisnande dyrt med både papper och distribution på grund av ökande papperspriser, och energipriser att inte det heller går att försvara längre.

Vi måste välja - ska vi lägga pengarna på att dela ut papperstidning sex dagar i veckan eller halvera det och satsa på att vara en stark lokaltidning i Uddevalla, Munkedal, Lysekil, Sotenäs och Tanum genom att i stället satsa på kvalitetsjournalistik istället?  Trots sorgen över att alla inte kan läsa tidningen digitalt, känner jag att det är den enda rimliga vägen framåt.

Häng med på vår digitala resa – fler tidningar kommer att följa efter!

LÄS MER:Bohusläningen blir tredagarstidning i papper – fortsätter satsa digitalt

LÄS MER:Succésiffror för Bohusläningen – ökar varje månad

LÄS MER:Här är årets mest klickade nyheter

ANNONS