Senaste nytt om coronaviruset

Bohusläningen rapporterar det senaste om coronaviruset och dess spridning.

ANNONS
|

Det nya coronaviruset sprids över världen. Här nedan rapporterar Bohusläningen det senaste om coronaviruset och dess spridning. I chatten kan du också se hur läget utvecklats över tid och ställa frågor till våra reportrar. Längre ner på sidan hittar du också aktuell statistik om coronaläget i Sverige och världen.

Den 11 mars 2020 klassade Världshälsoorganisationen WHO coronaviruset som en pandemi. Tisdagen den 22 juni 2021 har det därmed passerat 470 dagar.

På över 200 platser i Västra Götaland finns möjlighet att boka tid för covid-19-vaccination. Mycket bygger dock på eget ansvar för att bli inbokad.

Så här gör du för att få en tid för coronavaccinering på vårdcentralen eller hos någon annan vaccinatör Västra Götaland.

ANNONS

Först före midsommar väntas större vaccinleveranser nå Sverige. Massvaccinationen på Torp dröjer och de som vaccinerats med Astra Zenecas vaccin kan få vänta upp emot 15 veckor på andra dosen, enligt nya besked från Västra Götalandsregionen.

Bohusläningen har i en rad artiklar berättat om hur kommunala toppchefer i Uddevalla i vintras rundade vaccinkön, efter att ha funnits med på en hemlig lista. Efter ett digitalt besök i Uddevalla på onsdagen kommenterade statsminister Stefan Löfven turerna kring kommunens vaccinhantering.

61 toppchefer, medarbetare och politiker – så många uppmanades av Uddevalla kommun att gå före i vaccinkön. Det framgår av mejl som säkerhetschef Björn Segelod skickade och som Bohusläningen har begärt ut. "Du är uttagen. Det är bra om du tar tillfället i akt”, skriver han.

Se aktuella siffror över spridningen i Sverige nedan

Källa: Folkhälsomyndigheten

Se aktuella siffror över spridningen i världen nedan

Under fliken "Map" finns en interaktiv världskarta med bekräftade fall, dödsfall och bekräftat tillfrisknade:

Källa: Johns Hopkins university

ANNONS