Polis på plats under cruisingen i Lysekil i går. Bilden har inget med brottet att göra.
Polis på plats under cruisingen i Lysekil i går. Bilden har inget med brottet att göra. Bild: Erik Zienau

Våldtäkt i Lysekil – man anhållen

Under lördagskvällen blev en kvinna våldtagen i Lysekil. En man har anhållits misstänkt för brottet som ska ha skett i samband med crusingen i Lysekil. Polisen berättar att cruisingen bidrog till många fylleriärenden.

ANNONS
|

Aftonbladet, som var först med att rapportera om händelsen, skriver att våldtäkten ska ha skett runt klockan 22.50 på lördagskvällen.

– Det jag kan säga är att vi har en gripen i ärendet. I uppgiftsväg kan jag bara bekräfta att det är en kvinna som är målsägande och en man som är gärningsman, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen, till Bohusläningen.

Båda inblandade ska vara mellan 20 och 25 år gamla. Kvinnans skadeläge är okänt.

På söndagsmorgonen var polisen sparsam med nya uppgifter.

– En man sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkt, och det skedde i samband med cruisingen i Lysekil. I dag kommer det bli fortsatta förhör med den anhållne, målsägande och vittnen, säger Matias Hasselström, gruppchef för områdespolisen i Fyrbodal.

ANNONS

"Fylleri dominerar i Lysekil”

Även Fredrik Svedmyr, presstalesperson vid polisregion Väst, är förtegen om den misstänkta våldtäkten i Lysekil. Däremot har polisen fått in flera fylleriärenden i området.

– Fylleri dominerar i Lysekil, vi fick in tio fylleriärenden och tre rattfyllerier från klockan 16 och fram till 03.20 i går.

– Sedan hade vi ett bråk i södra hamnen i Lysekil där en person åkte i vattnet 02.22. En man i 20-årsåldern är misstänkt för misshandel, men vi har inga uppgifter om skadeläget.

LÄS MER:Fylla och bråk på Smögen under midsommarafton

ANNONS