Funktionärerna – förutsättningen för cupens överlevnad

Det finns något som Junicupen aldrig skulle klara sig undan. Föräldrar och andra frivilliga funktionärer. – De är helt avgörande för att vi ska kunna genomföra det här, säger Pär Noord, ordförande i Kroppskultur.

ANNONS
|

Funktionärerna jobbar mycket i det tysta, men ansvarar för försäljning, städning, matlagning och mycket mer som får ett evenemang att fungera.

Malin Utter är ansvarig för den grupp som tagit hand om flera av uppgifterna i cupcentrum.

”Jätteviktigt att vi föräldrar ställer upp”

– Det är jätteviktigt att vi föräldrar ställer upp och jag tycker verkligen att alla gjort en fantastisk insats här i helgen, säger hon i en kort paus från arbetet i kiosktältet där kön till mats, dryck och godis aldrig tog slut.

– Storsäljaren är väl hamburgaren och korv med bröd, men förstås en hel del dricka nu i värmen. Fast popcornmaskinen har ju också varit mångas av de yngstas favorit.

ANNONS

LÄS MER: Junicupens kaxiga vision - ska växa med 100 procent

Funktionärerna har haft fullt upp.

– Sedan verkar alla tycka att det är roligt så de obligatoriska fyra timmarna blir gärna fler. Det har varit lätt att få folk att ställa upp på den här folkfesten och möjligheten kombinera det med att få se sina barn spela.

Har varit med som både spelare och funktionär

Malin Utter har själv spelat när cupen när den spelades på Gustafsberg. 2019 var hon tillbaka som handbollsmamma och funktionär och 2022 leder hon arbetet i en av flera funktionärsgrupper – och nu på ny plats.

– Kul att ens barn får uppleva samma sak och kul att vara på den här sidan nu.

Förberedelserna började i december och har pågått till cupstarten i fredags

– Ändå upptäcker man saker vi missat. Det är nya uppgifter som tillkommit och en ny och större spelplats att hålla ordning på, men alla har tagit sig an det här hur bra som helst, säger hon.

Av de olika platserna har cupens nya centrum redan blivit hennes favorit.

– Jag tycker om närheten till stan så det här är kanonbra. Det blir ett uppsving för stadskärnan och cupen kan locka fler besökare.

ANNONS