Junicupens kaxiga vision: ”Kan bli dubbelt så stor”

Efter två års uppehåll fanns det en spänd förväntan och en viss osäkerhet inför ungdomsturneringen Junicupens återkomst. Nytt cupcentrum, nytt underlag och en i stort sett helt ny organisation. På söndagseftermiddagen kunde cupledningen andas ut – och blicka mot framtiden.

ANNONS

– Det har varit jättebra och skön stämning hela helgen, säger Kroppskulturs ordförande Pär Noord under en kort paus medan spelplanerna i museiparken plockas ner.

För att dyka upp nästa år igen?

– Planen är absolut att köra, men vi måste bli fler i organisationen där några bara ska jobba med cupen under året. Annars blir det för betungande och dessutom riskerar vi att tappar tid för mycket annat arbete i föreningen, som rekrytering, ungdomsverksamhet och utveckling.

Det ska ge en hållbarhet och en möjlighet att få cupen att växa. Den här gången var 200 lag välkomna. I framtiden ser Pär Noord en betydligt större cup.

ANNONS

– Efter ett uppehåll på två år ville vi inte ta oss vatten över huvudet så det beslutet var helt rätt.

Kaxiga målet: 400 lag

När det gäller framtiden sätter Noord en kaxig vision.

– Vi kan göra det här formatet dubbelt så stort, 400 lag.

Fler lag på parkeringarna vid Kampenhof är en möjlighet, men det skulle också förutsätta att utnyttja befintliga ytor runt om i Uddevalla – och kanske skapa några nya.

– Kanske på Prostängen. Torget hade varit kul, men det lutar för mycket, men allt går ju med lite vilja. Hittar vi ytorna får vi lösa det praktiska sedan, som här på Kampenhof. Det finns ju fler skolor för övernattningsmöjligheter.

Det var lite oroligt när textilmattorna skulle rullas ut i slutet av veckan när linjerna lossade och ett skyfall drog in över Uddevalla.

– Det var lite svårt att sova när tankarna var på hur det skulle gå, säger Pär Noord.

– Sedan har det strulat lite här och där, till exempel ett för tajt spelschema, men som tur är har vädret och den fina miljön varit med oss. Men vi vet också vad vi ska förbättra.

”Viktigt med mjuka värden också”

Intäkterna har blivit lägre än tidigare, men det beror på att cupen istället gynnat handeln i närheten av tävlingens nya centrum.

ANNONS

– Det var med i beräkningen. Det är viktigt med mjuka värden också, som att se glada barn som spelar handboll.

Det fanns det som alltid gott om och glädjen var inte mindre när de unga spelarna fick sina medaljer av förra och nuvarande Kroppsspelarna Mikael Appelgren, Frida Alm och Anna Lehtinen.

LÄS MER: ”De är helt avgörande för att vi ska kunna genomföra det här”

ANNONS