Håby – ett exempel på en ort som har förstörts, menar Lennart Hansson.
Håby – ett exempel på en ort som har förstörts, menar Lennart Hansson. Bild: Lasse Edwartz

Lär av tidigare misstag och sök rådgivning om laxprojektet

Kommunala politiker och tjänstemän är sällan kunniga i affärer. Antagligen skulle en snabbkurs i hur man upptäcker bluffare vara nyttigt.

ANNONS

Efter de famösa "satsningarna" i Tanumshede av kineser och i Håby av norrmän borde våra kommunala förtroendevalda i området ha utvecklat en viss försiktighet. När nyheten om det planerade köpcentret i Håby publicerades skrattade jag högt för mig själv. Affärsidén, markspekulation, var ju så uppenbar att ingen kan ha förvånats av att det blev ... ett McDonalds! Det som fanns kvar av det en gång fina lilla samhället förstördes och orten finns i praktiken inte längre.

LÄS MER:Stoppa laxprojektet innan kostnaderna skenar iväg

Vad kommer det att bli av det jättelika laxprojektet i Sotenäs? Ingen tycks veta och jag hoppas att det inte blir ett ödelagt naturområde plus några mycket nöjda norska spekulanter, men risken för detta ökar hela tiden. Medan tid är: Ta råd av någon med insikt i affärer och helst då någon med kunskap om den norska finans- och spekulationsmarknaden. Det skulle förvåna mig mycket om rådet inte blev att avstå. Jag kan ha fel och det vore givetvis det allra bästa.

ANNONS

Lennart Hansson

LÄS MER:Vi är många som tvivlar på laxodlingsprojektet i Sotenäs

ANNONS