”Det måste finnas bättre ställen att bygga detta mastodontbygge, helst då på en plats där det går att återställa naturen om fabriken läggs ner.”
”Det måste finnas bättre ställen att bygga detta mastodontbygge, helst då på en plats där det går att återställa naturen om fabriken läggs ner.” Bild: Håkan Fredriksson

Laxodlingen är ett stort övergrepp på vår fina natur

Tänk er en yta motsvarande cirka 1 000 villatomter, ett stenkast från havet. Denna yta ska för alltid fördärvas genom att den plansprängs och därtill ska det sprängas cirka 280 hål med en diameter på 25 meter och 8 meter djupa. Varje hål är i storlek med simbassängen på Tumlaren i Väjern men 4–5 gånger så djup – 280 stycken.

ANNONS

Detta är ett övergrepp på vår natur, marken är för alla tider fördärvad och kan inte återställas. Problemet med en stor lastbil var tionde minut mellan Kungshamn och Dingle är ju skrämmande i sig, men tar man bort lastbilarna så blir det lugnt igen i alla fall.

LÄS MER:Laxsatsande bolag har skulder hos Kronofogden

Nej, Sotenäsbor, säg nej till detta övergrepp på vår natur. Varför ska vi offra vår natur för att utsocknes boende ska få arbete hos oss? Enligt kommunledningen är det bara cirka 25 procent av de sysselsatta som kommer att bo i Sotenäs kommun. Det är ju vällovligt tänkt att många andra kan komma hit och arbeta, men vår insats blir stor med raserad natur.

ANNONS

Det måste finnas bättre ställen att bygga detta mastodontbygge, helst då på en plats där det går att återställa naturen om fabriken läggs ner. Vårt bergområde går inte att återställa.

Boende i Sotenäs

LÄS MER:Laxodlingen kan säkra kommunens framtid

LÄS MER:Omöjligt att ge laxodlingen miljötillstånd – varför slösa er tid?

ANNONS