Sotenäs PolitikerMikael Sternemar FP
Sotenäs PolitikerMikael Sternemar FP Bild: David Scherman

Politiker är arbetsgivarrepresentanter

Jan-Olof Larsson, går i en pressintervju i Bohusläningen den 8 oktober, till attack mot politiker och tjänstemän i Sotenäs kommun och anklagar Sotenäsalliansen för maktfullkomlighet och att tjänstemän tystas.

ANNONS

Benar man upp det hela så exemplifierar JOL med tre exempel på maktfullkomlighet, från majoriteten.

Visionsarbetet! Där kunde Alliansen ha agerat på ett helt annat sätt och låtit alla partier varit med från början av arbetet. Där håller jag med dig.

LÄS MER:Storbråket i Sotenäspolitiken: ”Barkar i diket med demokratin”

Frågan om Kungshamns skola där ett förslag är på gång och betraktas fortfarande som arbetsmaterial och inte skall göras publikt, förrän förslaget är färdigbearbetat.

Ett detaljplaneärende, där en moderat ledamot ansåg att Britt Wall var delikatessjävig. Huruvida så är fallet får utredas då ett detaljplanearbete är myndighetsutövning. Vid myndighetsutövning är det hårdare krav på hur en politiker får agera.

ANNONS

Det allvarligaste i de synpunkter Jan-Olof Larsson framför är dock inte kritiken mot, Sotenäsalliansen, utan det påhopp som görs mot våra ledande tjänstemän.

LÄS MER:S-politiker driver Facebook-grupp mot Klevenbygge – anklagas för jäv

Tvärtemot vad Jan-Olof Larsson anser är de varken okunniga eller sitter i knät på den styrande majoriteten. Vi skall vara mycket glada över att vi har mycket kompetenta, dugliga och självständiga tjänstemän i Sotenäs kommun.

Att insinuera att tjänstemännen inte bereder ärendena på ett objektivt och korrekt sätt är en allvarlig anklagelse.

LÄS MER:Är det för jävigt i kommunpolitiken?

Jan-Olof Larsson borde ta sig en funderare på om han som arbetsgivarrepresentant, i egenskap av politiker, skall uttrycka sig som han gör offentligt mot kommunens tjänstemän. En offentlig ursäkt för sitt påhopp på tjänstemännen är på sin plats.

LÄS MER:Frustration i opposition för både S och M

Med snart 20 års erfarenhet av lokalpolitiken i Sotenäs, både i minoritet och majoritet och efter 100-tals möten i KSAU, KS,KF, UN och ON känner man inte igen sig i den beskrivning som Jan-Olof Larsson ger. Öppenheten och lyhördheten för varandra har alltid varit en ledstjärna för lokalpolitiken, i Sotenäs, för kommunens bästa, Sotenäsandan.

Mikael Sternemar

gruppledare Liberalerna i Sotenäs

ANNONS